4E spørgsmålene

Værktøjet til at åbne den ærlige samtale i rekrutteringen

Hvad er 4E spørgsmålene?

4E spørgsmålene er en selv vurdering, hvor kandidater kan synliggøre deres 4E-profil som udgangspunkt for en dialog. Det tager få minutter at svare spørgsmålene.

4E spørgsmålene er først og fremmest et dialogværktøj – enten alene eller som supplement til værktøjerne fra HR.

4E spørgsmålene er derfor ikke den absolutte, eneste og eviggyldige sandhed om hvordan kandidaten er som person, men en hurtig indikation af hvor de selv synes de ligger.

Dialogværktøjet tager udgangspunkt i fire forskellige evner, som kandidaten bruger på hver sin måde i sin stilling.

  • Emotionel Evne. Er evnen til at bevare fred med andre, holde sig til tiden, være ansvarlig, være ærlig, respektere grænser, være ydmyg, ægte og hensynsfuld.
  • Social Evne. Er kandidatens evne til at opbygge et netværk af venner og forretningsforbindelser og vedligeholde det over en lang periode.
  • Modgangsevne. Er hvor meget modstand man kan og vil gå igennem for at nå sine mål. Det er forskelligt fra person til person hvor meget man påvirkes af pres og fremrykkede deadlines.
  • Indre Evne. Er den indre balance og viser om kandidaten kender sine egne grænser og begrænsninger. Den viser om kandidaten evner at sætte sine kompetencer i brug og er grundlaget for et godt drive, hvis forholdene er i orden.

Ved at snakke med kandidaten om hvordan de ser deres egne evner, kan I få indsigt i hvordan kandidaten vil passe ind i stillingen, teamet og organisationen.

Argumentationen ud fra en selvevaluering fordrer ærlighed og sårbarhed, hvilket vil føre til mere interessante samtaler og færre overfladiske præsentationer.

Indholdet af spørgsmålene giver anledning til konkrete samtaleemner omkring kandidatens profil, fremfor de generiske som: hvad er din største svaghed. Samtalen vil naturligt korrespondere med indholdet i stillingen.

4E spørgsmålene består af en kort rapport til kandidaten (sendes krypteret) og en general vejledning til HR med baggrund, fejlkilder og forslag til spørgsmål til kandidaten afhængig af score.

4E spørgsmålene fåes på abonnement afhængig af dit behov.

Kontakt os for en dialog om 4E spørgsmålene på +45 2054 3002 eller [email protected] 

Du kan også bruge formularen herunder så kontakter vi dig snarest.